Controleer op lekken bij het kopen van een tweedehandse auto

Wade Gonzalez/ June 9, 2020/ Tweedehands auto aankoop tips

Auto lekkende vloeistoffen zijn over het algemeen een rode vlag voor een noodzakelijke reparatie. Kijk onder de auto om te zien of er vloeistof lekt, zegt CARFAX. Zwarte vloeistof kan een aanwijzing zijn voor lekkende olie, terwijl groene, gele of roze vloeistof kan duiden op een lek in antivries en roodachtige vloeistof een lek kan zijn in de transmissie- of stuurbekrachtigingsvloeistof, zegt Cars.com.

 

Laat een monteur het inspecteren

Een monteur kan mogelijk problemen detecteren die u niet heeft ontdekt, dus overweeg om de auto door een professional te laten inspecteren, zegt Edmunds. De meeste autobenzinestations voeren tegen betaling inspecties uit en het kan de prijs zeker waard zijn om te voorkomen dat u een auto koopt met grote problemen. Na de inspectie voelt u zich beter wetende dat u een degelijke auto krijgt, zegt Edmunds. Als er enkele op te lossen problemen zijn ontdekt, kunt u ook het inspectierapport gebruiken om met de verkoper over de aankoopprijs te onderhandelen.

 

Bepaal een eerlijke aankoopprijs

Om ervoor te zorgen dat u een eerlijke prijs betaalt, moet u de prijzen voor hetzelfde merk, model en jaar vergelijken met verschillende bronnen. Controle en dealerprijzen kunnen eenvoudig online worden gedaan. Ook al spelen conditie en kilometerstand een rol bij de prijs, u kunt nog steeds een marge van de marktwaarde van het voertuig krijgen.

 

Doe je onderzoek

Er is veel informatie online die u kan helpen bij het controleren van de geschiedenis van een bepaald voertuig en of er terugroepacties op staan.

 

Zoek het VIN op

Het voertuigidentificatienummer of VIN kan veel onthullen over een auto. Het controleren van een VIN-decoderkaart is een snelle manier om te zien of de VIN-informatie van een gebruikte auto overeenkomt met wat er in de voertuigtitel en records staat, volgens Edmunds. Je kunt ook www.kentekencheck.net bezoeken en de kentekencheck RDW check doen.