Creditcardtips voor financieel krappe tijden

Wade Gonzalez/ July 2, 2020/ Creditcards

De COVID-19-uitbraak heeft de wereld stormenderhand veroverd en heeft veel Aussies werkloos gemaakt met weinig tot geen inkomen, wat hen ertoe bracht te bezuinigen terwijl ze op zoek waren naar alternatieve manieren om te betalen, zoals hun creditcards.

Onder normale omstandigheden is uw creditcard een financieel hulpmiddel dat in uw voordeel kan worden gebruikt, of dat nu is voor het verdienen van beloningen, het helpen opbouwen van uw kredietscore of het genieten van renteloze uitgaven.

Maar de tijden zijn de afgelopen weken veranderd en voor de Aussies die geen noodfonds hebben, is hun creditcard misschien hun enige optie.

Om uw schuld onder controle te houden en uw kredietwaardigheid intact te houden, volgen hier vier tips om uw uitgaven tijdens deze buitengewone tijd te helpen beheren.

Schakel over naar een lagere tariefkaart

Als u een mastercard creditcards heeft met een hoog aankooppercentage, neem dan contact op met uw provider en vraag hen om u over te schakelen naar een lagere tariefkaart. Dit zorgt ervoor dat uw creditcardrekening niet omhoog schiet door de rente die u betaalt te verlagen. Aankooppercentages voor creditcards variƫren van slechts 7,99% tot wel 21,99%, dus u zult zeker een optie vinden die bij uw budget past. Ga online om informatie creditcard te vinden.

Sla geen terugbetalingen over

De prioriteiten zijn de afgelopen weken voor veel huishoudens veranderd, omdat ze proberen te doen wat nodig is om rond te komen. U moet echter nog steeds onthouden hoe belangrijk het is om uw creditcard op tijd terug te betalen. Als u een betaling overslaat zonder enige uitleg, kan het zijn dat u een cijfer op uw credit score krijgt en dat u te maken krijgt met een toeslag voor late betaling, wat alleen maar bijdraagt aan uw financiƫle ellende.

Neem contact op met uw provider en wees op de hoogte van uw huidige omstandigheden. Op deze manier kunnen ze je misschien in een ontberingsbeleid plaatsen en hulp bieden via hun hulppakketten. Zo CommBank zal de terugbetaling van eventueel kosten of rente opgelopen tijdens maart, terwijl NAB het minimum terug te betalen bedrag drempel voor klanten te verlagen.

Gebruik uw kaart niet voor geldopnames

Als u uw creditcard voor dagelijkse benodigdheden moet gebruiken, zorg er dan voor dat u geen contant geld opneemt met uw kaart. U betaalt niet alleen onmiddellijk rente over geldopnames, maar contante voorschotten op de meeste kaarten hebben doorgaans hogere rentetarieven dan aankooptarieven, dus u betaalt ook een extra premie.

In dit geval is het belangrijk om de uitgaven tot een minimum te beperken en uw plastic alleen te gebruiken wanneer dit absoluut noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat u niet overboord gaat. Gebruik indien mogelijk uw bankpas om contant geld op te nemen (als u dat nodig heeft).